top of page
  • Forfatters billedeNils Thygesen

Richemont tager strategisk vigtigt skridt


Kilde: Richemont


Richemont indgår i Thygesen Capital's portefølje. Virksomheden er en af verdens største producenter af ultimative luksusvarer inden for smykker og ure. Mærker som Cartier, Van Cleef & Arpels, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Panerai, Piaget, Vacheron Constantin, A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Montblanc, dunhill, Bucellati, Roger Dubuis og Chloé hører til i Richemont's produktportefølje. Richemont ejer også førende online-distributører som YOOX NET-A-PORTER GROUP og Watchfinder & Co.


Nu har Richemont taget et afgørende skridt i retning af yderligere at styrke online-salget og i endnu højere grad kapitalisere på efterspørgslen efter virksomhedens produkter på det kinesiske marked, der med mere end USD 150 mia. udgør op imod halvdelen af verdensmarkedet for luksusprodukter. Det sker i form af et strategisk samarbejde med online-platformene Alibaba og Farfetch. Alibaba og Richemont investerer hver USD 300 mio. i konvertible obligationer udstedt af Farfetch Limited. Desuden investerer Alibaba og Richemont hver USD 250 mio. i Farfetch China med en kombineret 25% ejerandel i et nyt joint venture, som inkluderer Farfetch' aktiviteter i Kina. Dertil har Alibaba og Richemont en option til fra 2024 at købe yderligere samlet 24% af Farfetch China. Endelig vil Alibaba og Richemont undersøge muligheden for at samarbejde med Farfetch om service til luksusbrands.


Samarbejdet mellem Richemont, Alibaba og Farfetch er et vigtigt skridt i retning af digitalisering af luksusvarebranchen og er igangsat af den igangværende coronakrise. Det er et eksempel på, at der for tiden pågår omfattende strategiske overvejelser i mange virksomheder med henblik på at komme til at stå stærkere, når verdens sundhedstilstand normaliseres. Disse overvejelser ville man næppe have haft akut, hvis ikke verden var blevet ramt af en pandemi. Selvom konteksten er ulykkelig, må sundhedskrisen således vurderes at være langsigtet positiv for aktieinvestorer.


Richemont's netop offentliggjorte halvårsregnskab pr. 30. september 2020 viste 78% salgsfremgang i Kina, og det bidrog til at begrænse den samlede tilbagegang i salget til 26%. Driftsresultatet faldt fra EUR 1,2 mia. samme periode sidste år til EUR ½ mia., mens nettoresultatet efter skat faldt fra EUR 0,9 mia. til EUR 0,2 mia. Cash flow fra driftsaktiviteter blev fastholdt på EUR 0,9 mia., mens likvide nettobeholdninger steg fra EUR 1,8 mia. til EUR 2,1 mia. Udviklingen stabiliseredes generelt i de sidste tre måneder af halvåret. Den positive indtjening og stærke cash flow-generering var et resultat af hurtig tilpasning af lagre, forsyningskæder og produktion. Desuden blev ikke-kritiske projekter udskudt, og arbejdskapital samt omkostninger blev holdt under stram kontrol. For at styrke likviditeten har virksomheden udstedt et obligationslån på EUR 2 mia. med gennemsnitlig rente på 1,31% p.a og gennemsnitlig løbetid på 14 år. Obligationerne har opnået en A+ rating hos Standard & Poor's. Virksomhedens soliditetsgrad udgør 51%, mens den bruttorentebærende gæld i forhold til egenkapitalen udgør 56%. Den nettorentebærende gæld i forhold til egenkapitalen er kun 14% og dermed meget beskeden.


Virksomhedens bestyrelsesformand, Johann Rupert ejer 10% af selskabets kapital og repræsenterer 51% af stemmerne.


Thygesen Capital er trods Richemont-aktiens kursstigning på ca. 50% siden marts måned stadig fornøjet langsigtet ejer af aktien. Yderligere materialisering af aktiens potentiale kan forventes at ske i takt med en gradvis genåbning af samfundet, afklarethed efter det amerikanske præsidentvalg og den formentlig delte kongres samt strukturel efterspørgsel efter selskabets produkter i forbindelse med voksende velstand.

46 visninger

Comentários


bottom of page