top of page
Forfatters billedeNils Thygesen

Hugo Boss i ombejlet opsving

Opdateret: 12. jan. 2022


En af Thygesen Capital's bedste anbringelser har i år indtil videre været Hugo Boss. Aktien er foreløbig steget ca. 70% og har derfor bidraget solidt til porteføljens afkast. Kursen ligger dog blot på linje med niveauet inden corona-krisen, og der er stadig langt til aktiekursen for blot få år siden. Nu har flere professionelle investorer købt op i aktien, idet man ser et betydeligt potentiale for udvikling af virksomheden. Senest har milliardæren Mike Ashley rygtedes at overveje et bud på hele selskabet for en pris svarende til den nuværende markedsværdi på ca. EUR 3,2 mia. Han står bag sportsudstyrsproducenten Frasers Group, der allerede ejer 15,2% af virksomheden efter at have købt op gennem det seneste års tid. Samtidig har der for nylig været forlydender om, at luksusvareproducenten LVMH også skulle været interesseret i Hugo Boss. Langt hovedparten af selskabets aktier er i free float, så mulighederne for overtagelse af virksomheden er ud fra den betragtning gode.


Hugo Boss' salg i 1. kvartal lå 25% lavere end i 1. kvartal 2019, som var uden påvirkning af corona. Samfundets uregelmæssige genåbning afleder således kun en langsom genetablering af salget, men regnskabstallene var bedre, end markedet havde forventet. De asiatiske markeder præsterede god fremgang, og Hugo Boss var ikke påvirket af de kinesiske forbrugeres boykot af eksempelvis Hennes & Mauritz, Nike og Adidas afledt af kontroverser om bomuld fra det vestlige Kina. Erfaringerne fra Storbritannien viser, at salget forholdsvis hurtigt normaliseres, når først samfundet genåbner. Dertil skønnes der at være en oparbejdet efterspørgsel, som kan udløses forholdsvis hurtigt.


Online-salget steg 72% og udgør nu 13% af det samlede salg, mens casual wear blev forøget og nu repræsenterer omkring halvdelen af omsætningen inden for såvel det mindre og afslappede HUGO- som det foreløbigt dominerende og mere formelle BOSS-mærke. Denne tendens forventes at fortsætte også efter corona, og grænsen mellem det formelle og det uformelle skønnes fremover at blive mere flydende. Planen er at fordoble online-salget allerede næste år.


Virksomhedens nye topchef, Daniel Grinder er netop tiltrådt efter at være udpeget for et år siden. Grinder har arbejdet for Tommy Hilfiger gennem mere end 20 år og har ledet de europæiske aktiviteter siden 2008. Efter integrationen af Tommy Hilfiger i Phillips-Van Heusen blev Grinder i 2014 udnævnt til koncernchef i Tommy Hilfiger og europæisk chef for Phillips-Van Heusen. Thygesen Capital skønner, at Daniel Grinder over de kommende år vil materialisere Hugo Boss' potentiale, både hvad angår vækst i navnlig Asien og forbedring af virksomhedens lønsomhed.


Med udsigt til en normaliseret free cash flow yield på 5-6% p.a. er Thygesen Capital fortsat fornøjet medejer af Hugo Boss, men på kort sigt kan aktien virke overkøbt. Hugo Boss har gennem årene haft tradition for at udlodde 70-80% af nettoresultatet, så aktionærerne har haft god sikkerhed for et solidt direkte afkast.


I maj måned udbyggede Thygesen Capital markant årets solide forspring til markedet, idet porteføljens afkast udgjorde 2,9%, mens markedet faldt 1,0%. Siden nytår har Thygesen Capital genereret et afkast på 22,5%, mens markedet er steget 11,4%. I forhold til MSCI World Value er årets forspring 6,0 procentpoint. Med en fokuseret, valuebaseret og makrodreven investeringstilgang er der foreløbig god grund til at være tilfreds. De kommende måneder må forventes at blive afkastmæssig svagere, idet sommerstilhed, fornyet renteusikkerhed og generel høj prisfastsættelse kan tynge markederne. På længere sigt virker en selektiv tilgang til aktiemarkedet imidlertid stadig at være mere attraktiv end mange andre investeringsalternativer.

37 visninger

Comments


bottom of page